Υλικά
Φακές 1/2 φλυτζάνι
Σπανάκι 700 γρ
Λάδι 1 φλυτζάνι
Κρεμμυδάκια φρέσκα 5-6
Σκόρδο 3 σκελίδες
Αλάτι 1 κουτάλια σούπας
Πιπέρι ελάχιστο
Κύμινο 1/2 κουταλάκι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φακές και τις βάζουμε να πάρουν μια βράση . Αδειάζουμε το πρώτο νερό και τις ξαναβάζουμε να βράσουν αυτή την φορά μέχρι να χυλώσουν. Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε χοντροκομμένο (εάν έχουμε κατεψυγμένο σπανάκι απλά το ξεπλένουμε δεν το κόβουμε) και το αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι , το κύμινο , το αλατοπίπερο και τα μαραίνουμε. Ρίχνουμε μετά και το σπανάκι μέσα εκεί να βράσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τις φακές αν χρειαστεί συμπληρώνουμε και λίγο νεράκι. Θα πρέπει να μείνει με το ζουμί τους οπότε τα 15 λεπτά βράσιμο είναι ότι πρέπει. Σερβίρεται ζεστό.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/