Σοκολατοπιτάκια με κανέλα

images_172017_Σοκολατοπιτάκια-με-κανέλα.jpg

Υλικά

    Κουβερτούρα 100 γρ, 52-55 % κακάο    
    Κρέμα γάλακτος 100 ml  

 

Ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ    
    Ελαιόλαδο 15 ml    
    Νερό 150 ml    
    Αλάτι λίγο στην άκρη του κουταλιού    

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη ζύμη μας βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που δεν κολλά στα χέρια. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και μετά το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλ. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε το ζυμάρι σε δίσκους. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει, την αδειάζουμε σε ένα μπολάκι που έχουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για να παγώσει γρήγορα. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε σε κάθε δίσκο ζύμης από μια κουταλιά σοκολάτα και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 25 λεπτά εως ότου ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/