Υλικά
Κολοκυθάκια 3 τεμ μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
Μπύρα 1 κουτάκι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι νερού
Κέτσαπ 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε από τα κολοκυθάκια μας τις άκρες τους (πάνω και κάτω) και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα πλένουμε και τα αλατίζουμε, ενώ τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά (για 20 λεπτά περίπου ώστε να βγάλουν τα υγρά τους). Ετοιμάζουμε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι,την κέτσαπ και σταδιακά την μπύρα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσουμε έναν χυλό που να στέκεται (ελαφρώς πηκτός). Ζεσταίνουμε καλά στο τηγάνι το λάδι. Βουτάμε μία μία τις ροδέλες στον χυλό μας και τις τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά τους, μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια μας σε απορροφητικό χαρτί για να αποβάλλουν το περιττό λάδι κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
*Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με τζατζίκι ή σος γιαουρτιού.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/