Ταλιατέλες με σπανάκι και μπέικον

images_2362017_2_taliateles-me-spanaki-kai-mpeikon-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ταλιατέλες 500 γρ    
    Σπανάκι 500 γρ φρέσκο ή κατεψυγμένο    
    Τυρί κρέμα 150 γρ    
    Παρμεζάνα 150 γρ τριμμένη    
    Μπέικον 200 γρ χοντροκομμένο    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε.  Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει  και σοτάρουμε το μπέικον. Στύβουμε καλά το σπανάκι να αποβάλει τα υγρά του και το σοτάρουμε μαζί με το μπέικο. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε τα τυριά , αλάτι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο κι ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε λίγο κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/