Υλικά
Κοτόπουλο 1 κομμένο σε μερίδες
Πορτοκάλι 1 τεμ χυμό και ξύσμα
Πορτοκάλι 1 τεμ κομμένο στα 4
Λεμόνι 1 τεμ χυμό και ξύσμα
Σκόρδο 2 σκελίδες ολόκληρες
Κρεμμύδια 5 ολόκληρα καθαρισμένα
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας
Αλάτι – πιπέρι-ρίγανη-πάπρικα
Νερό 1/2 ποτήρι
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο και το πλένουμε πολύ καλά,το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε ταψί. Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα,τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα,το ελαιόλαδο,το νερό,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Περιχύνουμε το κοτόπουλο,προσθέτουμε ολόκληρα τα σκόρδα και τα κρεμμύδια καθαρισμένα. Ενδιάμεσα στο κοτόπουλο βάζουμε τις φέτες από το δεύτερο πορτοκάλι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 -40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί ομοιόμορφα (ανάλογα με τον φούρνο μας).
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/