Πανακότα βανίλιας light

panakota.jpg

Υλικά (Μερίδες συνταγής: 5)

150 ml γάλα 0%
20 γρ. φρουκτόζη
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 βανίλια σε σκόνη
5 ml λικέρ Cointreau
100 γρ. κρέμα γάλακτος light 3%

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε το γάλα με τη φρουκτόζη. Έχουμε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης τα οποία τα προσθέτουμε στο γάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε, γεμίζουμε φορμάκια της αρεσκείας μας των 60γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:

Μερίδα:  1/5  συνταγής
Θερμίδες:  120 kcal
Πρωτεΐνη: 3 γρ.
Υδατάνθρακες: 9,5 γρ.
Λίπος: 6,5
Φυτικές  Ίνες: 0 γρ.

Πηγή: www.dietstories.gr