Υλικά
Φαρίνα 300 γρ κοσκινισμένο
Ζάχαρη καστανή 200 γρ
Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Αμύγδαλα 60 γρ χονδροκομμένα
Βερίκοκα αποξηραμένα 6 ψιλοκομμένα
Βανίλια 1 τεμ σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την βανίλια και σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε τα χονδροκομμένα αμύγδαλα, τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά. Πλάθουμε στρόγγυλες μπαλίτσες, τις πιέζουμε λίγο με την παλάμη ώστε να γίνουν επίπεδες και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν κι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/