Υλικά
Σφολιάτα 1 φύλλο κομμένο σε τετράγωνα
Γάλα 600 ml
Ζάχαρη 120 γρ
Σιμιγδάλι ψιλό 5 κουταλιές σούπας
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Αυγά 2 μόνο τους κρόκους
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Κανέλα για πασπάλισμα προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,προσθέτουμε την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα και προσθέτουμε έναν -έναν τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει πολύ καλά η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει λίγο σκεπάζοντας με διάφανη μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα.Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια (μεγάλα ή μικρά) και γεμίζουμε με την κρέμα. Τα διπλώνουμε σαν φακελάκια, αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες για να κολλήσει η σφολιάτα. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα κι απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/