Υλικά
Αυγά 4 τεμ
Ζάχαρη 500 γρ
Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Φαρίνα 450 γρ κοσκινισμένο
Χυμός πορτοκαλιού 125 ml
Γιαούρτι 100 γρ αραιωμένο με 4 κουταλιές σούπας νερό
Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού
Για το γλάσο
Άχνη ζάχαρη 180 γρ
Πορτοκάλι 1 τον χυμό του και το ξύσμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά,προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά , ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ ή σε ένα ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας , μέχρι που δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι να μην κολλάει υλικό στην λεπίδα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο : Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη , το ξύσμα πορτοκαλιού και σταδιακά ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή πόσο πηκτό ή αραιό θέλουμε να είναι το γλάσο μας. Περιχύνουμε το κέικ μας και το απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/