Υλικά
Πατάτες 6 τεμ μεγάλες
Μπέικον 6 φέτες
Κεφαλογραβιέρα 150 γρ τριμμένη
Τυρί τσένταρ 50 γρ τριμμένο
Κρεμμύδι ξερό 1 μικρό ψιλοκομμένο
Κρέμα γάλακτος 50 ml
Αλάτι – πιπέρι
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας κοφτή
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, της τρίβουμε πολύ καλά να φύγει όλο το χώμα,τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο (δοκιμάζουμε με το μαχαίρι πόσο μαλακές έγιναν) και τις στραγγίζουμε.Ψιλοκόβουμε τις φέτες του μπέικον και το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε με το βούτυρο ελαφρώς σε ένα τηγανάκι. Κόβουμε τα 2/3 του ύψους της κάθε πατάτας κι αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι. Αφήνουμε 2 πόντους περίπου πάχος. Σε ένα μπολ βάζουμε την ψίχα της πατάτας που αφαιρέσαμε και την πολτοποιούμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε τα τυριά,το σοταρισμένο μπέικον ,το κρεμμύδι και την κρέμα γάλακτος, αλάτι,πιπέρι ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν. Σερβίρουμε ζεστό και το απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/