Χαλβάς με μαρμελάδα φράουλα

images_2752017_2_xalvas-me-marmelada-fraoula-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Σιμιγδάλι ψιλό 1/2 πακέτο    
    Κουκουνάρια 1 κουταλιά σούπας γεμάτη    
    Καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι    
    Μαρμελάδα φράουλα

Για το σιρόπι

    Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού    
    Νερό 2 ποτήρια    

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και  το βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και τα κουκουνάρια, τα ροδίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μην μας μαυρίσει (θέλουμε να έχει λευκό χρώμα).Προσθέτουμε το σιρόπι προσεκτικά να μην καούμε κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ψηθεί για  5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας. Σερβίρουμε σε φορμάκια , από πάνω περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλα κι απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/