Μπιφτέκια κεμπάπ

images_2752017_2_mpiftekia-kempap-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ    
    Κιμάς χοιρινός 200 γρ    
    Φρυγανιά τρμμένη 3 – 4 κουταλιές σούπας    
    Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο    
    Σκόρδο 1 σκελίδα πολτοποιημένη    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος    
    Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας    
    Νερό 2 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι- πιπέρι – ρίγανη
    Πίτες τορτίγιας του εμπορίου    
    Ντομάτες
    Πιπεριές κέρατο

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά 2 φορές από το μηχάνημα. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τις πίτες,τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τα ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες (καλό είναι από το προηγούμενο βραδύ να ζυμώσουμε τον κιμά για να πάρει όλες τις μυρωδιές). Πλάθουμε τα μπιφτέκια, λαδώνουμε λίγο ένα τηγάνι και τα ψήνουμε από τις δυο πλευρές. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε  τις πίτες μαζί με τις ντομάτες και τις πιπεριές, ώστε να πάρουν γεύση. Σερβίρουμε βάζοντας σαν βάση σε πιατέλα τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ μαζί με τις ντομάτες και τις πιπεριές και απολαμβάνουμε.

* Προαιρετικά μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα μια σος γιαουρτιού για το σερβίρισμα που ταιριάζει πολύ με τα κεμπάπ, ανακατεύοντας σε ένα μπολ 150 γρ γιαούρτι, μαζί με 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, λίγο δυόσμο, αλάτι και πάπρικα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/