Υλικά
Πατάτες 8-10
Ρεγκάτο 150 γρ τριμμένο
Γκούντα 150 γρ τριμμένο
Μπέικον 10 φέτες ψιλοκομμένες
Κρέμα γάλακτος 500 ml
Αλάτι -πιπέρι
Μοσχοκάρυδο λίγο
Βούτυρο λίγο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με πιρούνι.Τις στραγγίζουμε , τις αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις κόβουμε ροδέλες. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο του πυρέξ μια σειρά από τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τα μισά τυριά και το μισό μπέικον.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τέλος περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει αρκετά.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/