Κρεμώδης σούπα καλαμποκιού με γαρίδες και μπέικον

images_3042017_SOYPA.jpg

Υλικά για 4 μερίδες

450 γρ. γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες

5 φέτες μπέικον γαλοπούλας

2½ κούπες κατεψυγμένο καλαμπόκι

1½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 κούπες ζωμό κοτόπουλου

1 κούπα γάλα 1,5%

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1 κ.γ. πάπρικα

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)

1 κ.γ. κουρκουμά

λίγο φρέσκο θυμάρι

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι ψήνουμε το μπέικον και από τις 2 πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο κατσαρολάκι προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να βγάλουν και να πιουν τα ζουμιά τους. Τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, προσθέτουμε το καλαμπόκι, το σκόρδο, την πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, τον κουρκουμά και συνεχιζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να σιγοβράζουν. Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα. Σερβίρουμε προσθέτοντας τις γαρίδες και το μπέικον και γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.

Πηγή : http://dietstories.gr/