Υλικά
Μοσχάρι σπάλα 12οο γρ
Λαζάνια 1 πακέτο
Ντομάτες φρέσκιες 5-6 τεμ μέτρια
Ντοματοπολτός 1/2 κουτί
Σκόρδο 3 σκελίδες
Πιπέρι μαύρο και πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
Αλάτι
Κεφαλοτύρι 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο
Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 5 κουταλιές της σούπας
Κόκκινο κρασί 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Νερό
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μέτρια τεμάχια το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει Καθαρίζουμε τα σκόρδα, πλένουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το πιπέρι με την πάπρικα και βάζουμε το κρέας. Το σοτάρουμε να κοκκινίσει κι από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα, σβήνουμε με το κρασί κι αδειάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ντοματοπολτό και την ζάχαρη. Γεμίζουμε με νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει περίπου για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε το κρέας μαζί με το ζουμί του σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, αλατίζουμε, βάζουμε και το μοσχοκάρυδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, ενώ προσθέτουμε κι άλλο λίγο νερό. Μόλις ξεκινάει να βράζει, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) κι αφήνουμε να ψηθεί. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το κρέας , προσθέτουμε αν θέλει κι άλλο νερό και ρίχνουμε μέσα τα λαζάνια και την μαργαρίνη. Ανακατεύουμε να απλωθούν και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Ανακατεύουμε να μη μας κολλήσουν, κλείνουμε τον φούρνο προσθέτουμε το κεφαλοτύρι,ανακατεύουμε ελαφριά και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό. Στα πιάτα πασπαλίζουμε με επιπλέον κεφαλοτύρι (προαιρετικά).
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/