Υλικά
Φαρίνα 250 γρ
Αυγά 2 τεμ
Ζάχαρη 150 γρ
Βούτυρο 125 γρ λιωμένο
Γάλα 150 ml χλιαρό
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Μπανάνες 4 τεμ ώριμες κομμένες ροδέλες
Γκότζι μπέρι 50 γρ
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή ταρτιέρα. Βάζουμε τα γκότζι μπέρι σε μπολ με ζεστό νερό για 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο,το γάλα χλιαρό,το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας. Αλευρώνουμε λίγο τα γκότζι μπέρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στην μία κουταλιά βούτυρο τις μπανάνες που κόψαμε σε ροδέλες μαζί με λίγο ζάχαρη για 5 – 6 λεπτά.. Προσθέτουμε τις μπανάνες (κρατώντας μερικές για το τέλος) κι ανακατεύουμε ελαφρώς με το χέρι. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα για κέικ ή ταρτιέρα που αλευρώσαμε , τοποθετούμε τις μπανάνες που κρατήσαμε στην επιφάνεια του μείγματος πιέζοντας λίγο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε να κρυώσει , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη κι απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr