Υλικά
Ρύζι 1 1/2 ποτήρι
Νερό 3 ποτήρια
Αυγά 4 τεμ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές σούπας
Βούτυρο 4 κουταλιές σούπας
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι – πιπέρι
Για την γέμιση
Κρεμμύδια φρέσκα 5 ψιλοκομμένα
Λουκάνικα 5 κομμένα ροδέλες
Πιπεριές πράσινες 2 κομμένες
Κέτσαπ 3 κουταλιές σούπας
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Ρίγανη λίγο
Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι μας, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το βράζουμε ενώ μόλις βράσει το στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά,το βούτυρο,το μπέικιν πάουντερ, αλάτι-πιπέρι,τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε μέσα στο βρασμένο ρύζι. Στρώνουμε την μισή ποσότητα από το μείγμα ρυζιού σε βουτυρωμένο ταψί. Την ώρα που βράζει το ρύζι, φτιάχνουμε την γέμιση βάζοντας το βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια,τα λουκάνικα και την πιπεριά, τα σοτάρουμε λίγο και προσθέτουμε την κέτσαπ και την ρίγανη. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από το ρύζι. Μετά βάζουμε και την υπόλοιπη ποσότητα από το μείγμα ρυζιού, το στρώνουμε καλά να καλύψει όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/