Υλικά
Αρακάς 500 γρ φρέσκος ή κατεψυγμένος
Γιαούρτι 250 γρ
Σκόρδο 2 σκελίδες μικρές πολτοποιημένες
Κρόκος Κοζάνης 5 στήμονες
Ελαιόλαδο 5 κουταλιές της σούπας
Δυόσμος 2 κουταλάκια του γλυκού
Αλάτι- πιπέρι
Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Βράζουμε τον αρακά σε κατσαρόλα με αρκετό νερό, αλατισμένο για περίπου 15 λεπτά και τον στραγγίζουμε. Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον κρόκο Κοζάνης, τον τριμμένο δυόσμο, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι -πιπέρι,πάπρικα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Ρίχνουμε την σος γιαουρτιού στον αρακά που στραγγίξαμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστό και κρύο.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/