Ζεστό κόκκινο κρασί

images_642017_1446394102875.jpg

Υλικά για 6 μερίδες

1 φιάλη (750 ml) κόκκινο κρασί Beaujolais (ή άλλο)

2 λωρίδες φλούδας από 1 μανταρίνι (ή πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ)

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 ξυλάκι κανέλας

5 γαρίφαλα

1 αστεροειδής γλυκάνισος

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

½ κούπα (90 γρ.) μαύρη ζάχαρη

1/3 κούπας (80 ml) νερό

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη στο νερό. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι τα μπαχαρικά να αρωματίσουν το κρασί.

Πηγή : http://dietstories.gr/