Υλικά
Πένες χρωματιστές 1 πακέτο
Γιαούρτι 500 γρ
Σκόρδο 3- 4 σκελίδες ψιλοκομμένες
Αλάτι κατά βούληση
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Κύβος λαχανικών 1 τεμ
Ελαιόλαδο 1 κουταλάκι γλυκού
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε κατσαρόλα με νερό και ένα κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι. Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα μαζί με τον κύβο λαχανικών,προσθέτουμε τις πένες και γυρίζουμε με κουτάλα ώστε να βουτυρωθούν καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο,λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα πιάτο βάζουμε τις ζεστές πένες, από πάνω τους προσθέτουμε όσο γιαούρτι θέλουμε και απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/