Υλικά
Για την ζύμη
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 κουταλάκι γλυκού
Γάλα 1/4 ποτήρι νερού χλιαρό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ
Αυγά 1 μόνο τον κρόκο
Ελαιόλαδο 1 – 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι
Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι γλυκού
Για την σάλτσα
Πολτό ντομάτας 2 κουταλιές σούπας
Νερό 1/2 ποτήρι
Ρίγανη 1/2 κουταλάκι γλυκού
Για την γέμιση
Μπέικον 8 -10 φέτες
Φέτα 150 γρ τριμμένη
Τυρί γκούντα 150 γρ τριμμένο
Μελιτζάνα 1 κομμένη ροδέλες
Φύλλα ρόκας για ντεκόρ προαιρετικά
Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαγιά μέσα το χλιαρό γάλα. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακούβα στο κέντρο του και προσθέτουμε την λιωμένη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη (στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειαστεί κι άλλο αλεύρι ή νεράκι) και αφήνουμε λίγο να φουσκώσει . Αφού φουσκώσει την ανοίγουμε με τον πλάστη (ανάλογα το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για το ψήσιμο, στρογγυλό ή λαμαρίνα). Σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε τον πολτό ντομάτας με το νερό και λίγη ρίγανη και βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Κόβουμε την μελιτζάνα σε ροδέλες και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου και τις στραγγίζουμε καλά. Τις ψήνουμε ή τις τηγανίζουμε (ότι επιθυμεί ο καθένας). Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μας και τοποθετούμε την ζύμη που ανοίξαμε. Πάνω της απλώνουμε την σάλτσα να πάει παντού, βάζουμε το τριμμένο γκούντα και την τριμμένη φέτα (κρατάμε λίγο φέτα για να βάλουμε πάνω στις μελιτζάνες). Τοποθετούμε τις φέτες μπέικον,τις ροδέλες μελιτζάνας και πάνω στις ροδέλες βάζουμε από ένα κομμάτι φέτα που κρατήσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, πάνω-κάτω, για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας. Σερβίρεται ζεστή κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και φύλλα ρόκας και απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/