Υλικά
Μακαρόνια βίδες 1 πακέτο βρασμένες
Μελιτζάνα φλάσκα 1 μεγάλη κομμένη σε κύβους
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Σκόρδο 2 σκελίδες τριμμένες
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Ντομάτες φρέσκιες 4 τριμμένες
Ζάχαρη στην μύτη του κουταλιού
Νερό 1/2 ποτήρι
Αλάτι – πιπέρι κατά βούληση
Κεφαλοτύρι 1/2 ποτήρι τριμμένο
Φύλλα βασιλικού για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε την μελιτζάνα και την κόβουμε σε κύβους . Αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά τους κύβους.Βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει σε ένα τηγάνι, στραγγίζουμε τους κύβους μελιτζάνας και τους τηγανίζουμε ελαφρώς. Αφού τηγανιστούν οι κύβοι τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ίσα να μαραθούν.Βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και την ζάχαρη ,ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσει. Προσθέτουμε τους κύβους μελιτζάνας , το αλάτι, το πιπέρι, το νεράκι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να βράσει. Παράλληλα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις στραγγίζουμε. Ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα και τις βίδες, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Σερβίρουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε με το τυρί και τα φύλλα βασιλικού.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/