Υλικά
Ουρά από μοσχάρι μία ή δύο (ανάλογα τα άτομα)
Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ ψιλοκομμένα
Σκόρδα 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Λευκό κρασί 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Ντομάτες φρέσκιες 1/2 κιλό
Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουτάλι της σούπας
Αλάτι -πιπέρι κατά βούληση
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Δάφνη 1 φύλλο
Μπαχάρι 3-4 κόκκους
Νερό για βράσιμο
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει την ουρά σε τεμάχια. Πλένουμε τα τεμάχια και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τις δύο σκελίδες σκόρδο,τα ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε τις ντομάτες από τις φλούδες, βγάζουμε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Σε κατσαρόλα ρηχή βάζουμε την μαργαρίνη και το ελαιόλαδο να κάψουν, προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι,τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα, τα σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσει το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κομμάτια της ουράς, τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές και μόλις αλλάξουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την δάφνη, το μπαχάρι,τις ντομάτες, την ζάχαρη και το αλάτι , ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε νερό να σκεπάζει τα κομμάτια. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.Πρέπει η σάλτσα μας να είναι πηκτή. Αφού ψηθεί το φαγητό μας και έχει μαλακώσει το κρέας, το βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρεται με πιλάφι,με πουρέ πατάτας, με μακαρόνια ή και με αρακά,φασολάκια ή μπάμιες.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/