Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου κοσκινισμένο
Ελαιόλαδο 1 1/2 ποτήρι του νερού
Ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού
Μπύρα 1 ποτήρι του νερού
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Κονιάκ 1/2 ποτήρι του κρασιού
Πορτοκάλι 1 χυμό και ξύσμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ μεγάλο , βάζουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη,τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα,την σόδα,το κονιάκ, την μπύρα, το αλάτι και με το σύρμα τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπεϊκιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, πρέπει η ζύμη μας να είναι εύπλαστη, απαλή και λεία (στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειαστεί ή όχι λίγο αλεύρι παραπάνω). Πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαστουνάκια. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, την λαδώνουμε ελαφρώς και τοποθετούμε πάνω τα μπαστουνάκια μας αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους. Τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/