Υλικά
Καλαμποκάλευρο 3 φλιτζάνια του τσαγιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλιτζάνια του τσαγιού
Νωπή μαγιά 30 γρ ή 25 γρ ξηρή μαγιά στιγμής Γιώτης
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Καρότα 2 τεμ βρασμένα
Νερό χλιαρό όσο πάρει
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε 1/2 φλιτζάνι νερό χλιαρό και διαλύουμε την μαγιά. Σε άλλο μπολ μεγάλο κοσκινίζουμε τα δύο αλεύρια, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε την λιωμένη μαγιά, το ελαιόλαδο και χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται για να ζυμώσουμε (το βλέπουμε στην πράξη). Καθαρίζουμε τα καρότα , τα βράζουμε σε κατσαρολάκι με νερό , αφού μαλακώσουν τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα αλέθουμε να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε τον πουρέ στη ζύμη μας και ζυμώνουμε περίπου 1ο λεπτά μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια μας. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και βάζουμε τη ζύμη μας, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε στον αέρα το ψωμί για 40- 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο και ακουμπάμε την φόρμα πάνω σε ένα τραπεζομάντηλο γυρίζοντας την ανάποδα, την σκεπάζουμε με το τραπεζομάντηλο και σιγά σιγά ξεφορμάρουμε το ψωμί. Τρώγεται ζεστό και κρύο.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/