Υλικά
Χειροποίητο φύλλο ή του εμπορίου 6 χειροποίητα φύλλα βλ αντίστοιχη συνταγή ή 1 πακέτο εμπορίου
Κολοκύθα ή κολοκυθάκια 1 κιλό
Ελαιόλαδο 7 κουταλιές της σούπας
Φρυγανιά τριμμένη 500 γρ
Ζάχαρη 7 κουταλιές της σούπας
Κανέλα 1 κουταλιά της σούπας
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Καρυδόψιχα 3 κουταλιές της σούπας προαιρετικά
Σταφίδες 2 κουταλιές της σούπας προαιρετικά
Άχνη ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα ή τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε να σουρώσουν. Τα στύβουμε να φύγουν τα υγρά τους. Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, την φρυγανιά,την κανέλα, το αλάτι, προαιρετικά την καρυδόψιχα και τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Απλώνουμε τα φύλλα του εμπορίου (ή τα χειροποίητα) και τα κόβουμε σε λωρίδες. Λαδώνουμε το φύλλο και βάζουμε στο κέντρο κατά μήκος από το μείγμα, κλείνουμε το φύλλο κάνοντας το ρολό, το στρίβουμε και το βάζουμε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα. Αφού τα τοποθετήσουμε όλα στο λαδωμένο ταψί κυκλικά , τα βρέχουμε με λίγο νερό και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) και μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/