Υλικά
70γρ. χταπόδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1/3 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι (1/2 φλιτζάνι βρασμένο)
ένα φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά αφού έχουμε πλύνει το χταπόδι και το έχουμε αφήσει να στραγγίξει καλά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας, μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, τη δάφνη, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις το χταπόδι μαλακώσει βλέπουμε εάν υπάρχει αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νερό) και ρίχνουμε το μακαρονάκι.
Μέχρι να βράσει το μακαρονάκι ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας.