Υλικά
Μπανάνα 1 μεγάλη
Βούτυρο 125 γρ λιωμένο
Κακάο 50 γρ
Μπισκότα πτι-μπερ 1/2 πακέτο τριμμένα
Άχνη ζάχαρη 100 γρ
Λικέρ μπανάνα 1/2 φλυτζανάκι του καφέ
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κακάο. Το βγάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το κακάο. Προσθέτουμε το λικέρ , τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα. Απλώνουμε στον πάγκο μεμβράνη και στρώνουμε το μισό μείγμα πάνω της. Στο κέντρο βάζουμε την μπανάνα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Το τυλίγουμε ρολό μαζί με την μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2-3 ώρες . Αφού σφίξει καλά το κόβουμε σε ροδέλες και το απολαμβάνουμε.
* Από μπισκότα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μας αρέσει (γεμιστά με σοκολάτα, με κρέμα ακόμη και κράκερς)
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/