Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλυτζάνια του τσαγιού
Ζάχαρη 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Μπέικιν πάουντερ 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού
Ξύσμα λεμονιού 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Βούτυρο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Αυγά 4 τεμ χωριστά κρόκοι από ασπράδια
Γιαούρτι 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι 1 πρέζα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπείκιν πάουντερ και αλάτι). Σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών έναν – έναν . Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι , εναλλάξ με το γιαούρτι και χτυπάμε συνέχεια με το μίξερ. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε άλλο μπολ με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφικτή μαρέγκα, την ρίχνουμε στο μείγμα σιγά σιγά και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί ή μια φόρμα για κέικ με βούτυρο, στρώνουμε μια λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Αφού ψηθεί το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. Το αναποδογυρίζουμε στην σχάρα και αφαιρούμε την λαδόκολλα για να κρυώσει τελείως. Προαιρετικά γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη ή με σαντιγύ αφού έχει κρυώσει τελείως.
Πηγηή : http://www.chefoulis.gr/