images_1232017_prasorizo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πράσα 1 1/2 κιλό
    Καρότα 2 κομμένα ροδέλες    
    Σέλινο 2 – 3 κλωνάρια κομμένα    
    Ρύζι Καρολίνα 1 φλυτζάνι του καφέ    
    Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι    
    Αλάτι – πιπέρι
    Κύβος λαχανικών 1 τεμ  

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πράσα αφαιρώντας τα εξωτερικά φύλλα, τα κόβουμε λοξά σε κομμάτια και τα πλένουμε καλά. Στην κατσαρόλα βάζουμε λίγο νεράκι, τα πράσα, το ελαιόλαδο, το σέλινο, τα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, αλάτι-πιπέρι, αφήνουμε να αχνιστούν καλά να αλλάξει λίγο το χρώμα τους και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών,το ρύζι,νεράκι όσο χρειαστεί και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.Σερβίρουμε με λεμονάκι.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/