Υλικά
Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Αυγά 2
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κιλό
Μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Βανίλια 1
Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη να λιώσει και μετά προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.Προσθέτουμε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Εάν θέλουμε να φτιάξουμε και καφέ μπισκοτάκια κρατάμε την μισή ζύμη και στην άλλη μισή προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας κακάο και το ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το κακάο με τα υπόλοιπα υλικά. Τυλίγουμε την ζύμη ή τις ζύμες σε διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά. Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 2 εκ με 3 εκ και με κουπάτ κόβουμε σε διάφορα σχέδια την ζύμη (κόβουμε σε ζυγό αριθμό τα κομμάτια μας). Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα μπισκοτάκια μας. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, απλώνουμε μαρμελάδα της επιλογής μας στα μισά μπισκότα και σκεπάζουμε το κάθε ένα με τα υπόλοιπα μπισκότα σαν καπάκι.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/