Υλικά
70γρ ωμό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας (περίπου 1/3 φλιτζανιού ή 50γρ βρασμένο κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια)
2/3 φλιτζανιού φρέσκα λαχανικά (1/3 φλιτζανιού βρασμένα) της αρεσκείας σας κομμένα σε κύβους (εκτός από πατάτα)
½ μικρή πατάτα (1 μικρή πατάτα=125γρ) κομμένη σε κύβους
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
νερό
αλάτι, πιπέρι, χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 50 λεπτά και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα λαχανικά (καρότα, σέλινο, πράσα, κρεμμύδια κ.α.) εκτός από τις πατάτες και το κολοκύθι, και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια και συνεχίζουμε να βράζουμε για περίπου 15 με 20 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.