Υλικά
70γρ ωμό κοκκινόψαρο ή άλλο ψάρι για σούπα της αρεσκείας σας (περίπου 1/3 φλιτζανιού ή 50γρ βρασμένο ψάρι, καθαρισμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια)
2/3 φλιτζανιού φρέσκα λαχανικά (1/3 φλιτζανιού βρασμένα) της αρεσκείας σας κομμένα σε κύβους (εκτός από πατάτα)
1/2 μικρή πατάτα (1 μικρή πατάτα=125γρ)
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
νερό
αλάτι, πιπέρι, χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τα λαχανικά σε κύβους, την πατάτα επίσης σε κύβους και αλατοπίπερο να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα το ψάρι να βράσει για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα και με το μέγεθος). Μόλις το ψάρι βράσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα από τα λαχανικά και το ψάρι. Στη συνέχεια ξαναρίχνουμε μέσα στο ζουμί τα λαχανικά, την πατάτα, και το ψάρι καθαρισμένο σε κομμάτια. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τη σούπα προσθέτοντας λίγες σταγόνες λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.