Υλικά
Καρότα 1 1/2 κιλό
Ζάχαρη 600 γρ.
Ινδική καρύδα τριμμένη 300 γρ.
Πορτοκάλια 4 τεμ.μεγάλα τον χυμό και το ξύσμα τους
Χαρτάκια για τρουφάκια
Εκτέλεση
Πλένουμε τα καρότα, με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τις εξωτερικές φλούδες και τρίβουμε τα καρότα από την λεπτή μεριά του τρίφτη. Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα στεγνώνουμε και τα τρίβουμε στον τρίφτη για να πάρουμε το ξύσμα τους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το τριμμένο καρότο, την ζάχαρη και το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις το μείγμα έχει απορροφήσει τα υγρά του, προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε για να ομοιογενοποιηθούν. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για να κρυώσει. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και το πλάθουμε μπαλίτσες ή ότι άλλο σχήμα επιθυμούμε και τις τοποθετούμε στα ειδικά χαρτάκια για τρουφάκια.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/