Υλικά
Ταλιατέλες 500 γρ.
Μύδια 15 τεμ. ή γαρίδες
Κρεμμυδάκια φρέσκα 4 τεμ.
Σκόρδο 2 σκελίδες
Λευκό κρασί 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Καρότο 1 τεμ.
Ντομάτες αποφλειωμένες 3 τεμ.
Βασιλικός 1 κουταλιά της σούπας
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 κουταλιά της σούπας
Οστραγκόν 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι-πιπέρι
Νερό για βράσιμο
Εκτέλεση
Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια ή τις γαρίδες (αν θέλουμε βάζουμε και τα δύο) και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Στην συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το καρότο που το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να φύγουν τα υγρά τους τελείως και σβήνουμε με το κρασί. Ψιλοκόβουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο νερό, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε, κρατάμε λίγο από το νερό που τις βράσαμε και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε και τις βρασμένες ταλιατέλες. Αυτό το κάνουμε γιατί δένει καλύτερα η σάλτσα. Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε το φαγητό με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το οστραγκόν.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/