Μανιταροκεφτέδες

images_2622017_2_manitarokeftedes.jpg

Υλικά

    Μανιτάρια 1/2 κιλό    
    Φρυγανιά τριμμένη 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Λεμόνι 1 μόνο τον χυμό
    Γιαούρτι στραγγιστό 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Κόκκινο καυτερό πιπέρι 1 πρέζα    
    Αυγά 2 τεμ.    
    Αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού, τα ανακατεύουμε καλά να πάει παντού ο χυμός. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, το γιαούρτι, τα αλεσμένα αμύγδαλα ή καρύδια, το αλάτι, το κόκκινο και μαύρο πιπέρι, τα αυγά και τα χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε αρκετό  ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο και το αφήνουμε να κάψει, παίρνουμε από το μείγμα και πλάθουμε είτε σε μπάλες είτε στενόμακρα κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Πρέπει να ροδοκοκκινίσουν και από τις 2 πλευρές . Αφού είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι και τα σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/