Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος 1200 γρ.
Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ.
Ψωμί 300 γρ.
Πράσινες πιπεριές γεμιστές με αμύγδαλα 15 τεμ.
Μπέικον 5 φέτες
Λουκάνικα 3 τεμ.
Αρακάς 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Καρότα 2 τεμ.
Κρασί λευκό 1 1/2 ποτήρι του κρασιού
Αυγά 2 τεμ.
Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας
Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
Παρμεζάνα 300 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το ψωμί που το είχαμε μουλιάσει και το έχουμε στύψει, τα αυγά, τις ελιές που τις έχουμε κόψει, το μπέικον και το λουκάνικο κομμένα σε κομματάκια, την τριμμένη παρμεζάνα, τα καθαρισμένα και κομμένα καρότα,τον αρακά που τον έχουμε βράσει λίγο, το ξύδι, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και την μια κουταλιά μαργαρίνης και τα ζυμώνουμε όλα μαζί, πολύ καλά. Πλάθουμε το μείγμα σε ρολό, το αλευρώνουμε και το αλείφουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη. Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά. Το σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για 50 λεπτά. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μανιτάρια πλευρώτους σοταρισμένα και πατάτες τηγανιτές.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/