Υλικά
Πατάτες 5 τεμ. μεγάλες
Βούτυρο 100 γρ.
Φρέσκα κρεμμυδάκια 3-4 τεμ.
Μαϊντανός 3-4 κλωναράκια
Ροκφόρ 80 γρ.
Μπεσαμέλ ή κρέμα γάλακτος 200 γρ.
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες εξωτερικά πολύ καλά γιατί τις αφήνουμε με τις φλούδες. Τυλίγουμε την κάθε πατάτα με αλουμινόχαρτο, τις βάζουμε στον φούρνο και τις ψήνουμε για 50 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε ένα κομμάτι από πάνω τους σαν καπάκι και αφαιρούμε αρκετή σάρκα από το εσωτερικό της πατάτας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μισό βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει, προσθέτουμε την σάρκα που αφαιρέσαμε από τις πατάτες, το ροκφόρ που το έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, την μπεσαμέλ ή την κρέμα γάλακτος, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι -πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα αυτό ενώ λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τις περιχύνουμε. Τοποθετούμε τις γεμιστές πλέον πατάτες μας πάλι στον φούρνο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/