Υλικά
Για το πίρι-πίρι
Κόκκινες καυτερές πιπερίτσες 25-30 τεμ.
Ελαιόλαδο 500 γρ.
Για το χοιρινό
Μπριζόλες 8 τεμ.χοιρινές λαιμού
Δενδρολίβανο 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι
Εκτέλεση
Για την σάλτσα πίρι – πίρι , βάζουμε 500 γρ. ελαιόλαδο, 25-30 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες, σε ένα αεροστεγές βάζο, κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε για 4 εβδομάδες. Το ελαιόλαδο θα είναι καυτερό και έτοιμο για το μαγείρεμα των κρεατικών μας.
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν, τις αλείφουμε με λίγο πίρι-πίρι, αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο. Τις βάζουμε να ψηθούν πάνω στην θράκα ή στο γκρίλ και τις γυρίζουμε συχνά. Μόλις οι μπριζόλες είναι έτοιμες τις ξανά αλείφουμε με το ελαιόλαδο πίρι-πίρι, τις αφήνουμε λίγο ακόμα στην φωτιά και τις σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/