Υλικά
Μακαρόνια 500 γρ.
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ.
Ντοματάκια αποφλοιωμένα 5 τεμ.
Κρέμα γάλακτος 4-5 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Μαϊντανός 1 1/2 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος
Αλάτι-πιπέρι
Νερό για βράσιμο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε τα ντοματάκια και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαραθούν, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι την σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει (ένα μικρό κόλπο για να βράσει το νερό πιο γρήγορα είναι να είναι το νερό ήδη ζεστό). Αφού βράσει το νερό προσθέτουμε τα μακαρόνια, μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Μέσα στην ζεστή σάλτσα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε τα μακαρόνια σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα, τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr