Υλικά
Κοτόπουλο 1 τεμ κομμένο σε μερίδες
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Καρότα 2 τεμ κομμένα σε ροδέλες
Ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του καφέ
Μήλα golden ή ξινόμηλα 2 τεμ κομμένα σε φέτες με την φλούδα
Κρέμα γάλακτος 100 γρ
Μαϊντανός 1 μπολ ψιλοκομμένος
Αλάτι – πιπέρι
Ξύσμα λεμονιού 1 τεμ
Λεμόνι 2 τεμ μόνο τον χυμό τους
Βούτυρο 50 γρ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι , αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε τις μερίδες κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με τα καρότα και αφήνουμε να σοταριστούν. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα , ρίχνουμε τον μαϊντανό , προσθέτουμε νεράκι και αφήνουμε να ψηθούν για 35 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο). Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες του μήλου μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Στην κατσαρόλα που ψήθηκε το κοτόπουλο βάζουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα μήλα και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρεται με συνοδεία ρυζιού ή πατάτες τηγανητές.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/