Υλικά
½ φλιτζάνι ωμά κάσιους
1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
¼ φλιτζάνι σκόνη κακάο, άγλυκο
¼ κ.γ. αλάτι
200 γραμμάρια αποξηραμένους χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι και κομμένοι σε κομμάτια
2 κ.σ. λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου (όχι λιωμένο)
2 μεγάλες μπανάνες, καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες (περίπου 2 ώρες στην κατάψυξη)
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα κάσιους σε ένα μικρό μπολ και σκεπάστε με νερό. Αφήστε στην άκρη να μουλιάσουν τα κάσιους σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχισγτον 3 ώρες και μέχρι 12 ώρες.
Σε ένα πολυμίξερ, βάλτε τα αμύγδαλα και χτυπήστε για περίπου 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια σαν άμμο. Προσθέστε το κακάο και το αλάτι. Χτυπήστε λίγο για να αναμειχθούν. Προσθέστε τους χουρμάδες και το λάδι καρύδας. Χτυπήστε μέχρι οι χουρμάδες να ενσωματωθούν και το μείγμα να κολλάει όταν το ενώνετε με τα δάχτυλά σας.
Κρατήστε περίπου ¾ του φλιτζανιού μείγματος στην άκρη. Το υπόλοιπο πιέστε το με τα δάχτυλά σας σε 4 ατομικά φορμάκια και τάρτα ή σε μία μεγάλη φόρμα για τάρτα περίπου 28 εκατοστών. Καταψύξτε τη βάση.
Καθαρίστε το πολυμίξερ. Στραγγίξτε τα κάσιους και προσθέστε τα στο μίξερ μαζί με το γάλα καρύδας, το μέλι και τη βανίλια. Χτυπήστε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να είναι κρεμώδες το μείγμα. Προσθέστε τα κομματάκια μπανάνας και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να είναι πυκνό και ομοιόμορφο, σταματώντας 1-2 φορές εάν χρειαστεί για να σπρώξτε με μία σπάτουλα προς τα κάτω το μείγμα από τα τοιχώματα του πολυμίξερ. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τη γέμιση στο μπλέντερ.
Μοιράστε τη γέμιση στη παγωμένη βάση και απλώστε τη με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Πασπαλίστε από πάνω τη βάση που κρατήσατε στην άκρη και πιέστε ελαφρά για να κολλήσει.
Ξαναβάλτε τα ταρτάκια στην κατάψυξη και αφήστε για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πριν σερβίρετε, βγάλτε τα ταρτάκια από την κατάψυξη και αφήστε για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε. Ότι περισσέψει μπορείτε να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη.
Πηγή : http://stavroulacooking.com