Υλικά
Ρύζι για πιλάφι 300 γρ.
Σταφύλια μαύρα χωρίς κουκούτσια 150 γρ.
Βούτυρο 150 γρ.
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Μανιτάρια 150 γρ. κομμένα σε φέτες
Ζωμός κότας 1 κύβος
Κουκουνάρια 50 γρ.
Κρεμμύδι 1 τεμ. ψιλοκομμένο
Νερό 2 1/2 ποτήρια
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε βραστό το νερό και προσθέτουμε τα σταφύλια για να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 50 γρ. βούτυρο, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Βράζουμε νερό (1 ποτήρι) και λιώνουμε τον κύβο ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και το νερό με τον λιωμένο κύβο στο ρύζι μας. Αφού βράσει το ρύζι το βάζουμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά στους 170 βαθμούς. Παράλληλα σοτάρουμε τα μανιτάρια με το υπόλοιπο βούτυρο για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και προσθέτουμε τα κουκουνάρια και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά. Όταν ψηθεί το ρύζι, προσθέτουμε τα σταφύλια που τα έχουμε στραγγίξει, τα μανιτάρια, τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/