Ρεβίθια (υλικά για την παρασκευή ενός φλιτζανιού έτοιμου φαγητού)

new17_tn_8159259_m.jpg

Υλικά

 

3-4 κουταλιές της σούπας ρεβίθια ξερά (περίπου ½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα)

1 φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

ψιλοκομμένο κρεμμύδι

λεμόνι, αλάτι, πιπέρι

  

Εκτέλεση

 

Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν μέσα σε νερό για ένα βράδυ, ώστε να φουσκώσουν.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια μόνα τους να βράσουν για περίπου 15 λεπτά και τα σουρώνουμε. Ξαναβάζουμε τα ρεβίθια και όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο ρίχνοντας λίγες σταγόνες λεμόνι.