Γαλοτύρι Ηπειρώτικο

images_1722017_galoturi.jpg

Υλικά

    Τυρί φέτα σκληρή 1 1/2 κιλό    
    Γιαούρτι στραγγιστό 2 κιλά    
    Γάλα φρέσκο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι αν χρειαστεί    

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε την φέτα σε μεγάλα κομμάτια, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το γάλα και αραιώνουμε το παραπάνω μείγμα. Αν χρειαστεί αλατίζουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο, το αφήνουμε για περίπου μια εβδομάδα. Κάθε μέρα ανακατεύουμε και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο. Μετά από μια εβδομάδα το βγάζουμε και παίρνουμε όσο χρειαζόμαστε. Συνοδεύει ευχάριστα ψητό κρέας ή κοτόπουλο κ.α.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/