Υλικά
Κράνα 1 κιλό
Ζάχαρη 6 φλυτζάνια
Κονιάκ 1 λίτρο
Ξύλο κανέλας 2
Γαρύφαλλα 3
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα κράνα και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο, προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Κλείνουμε το βάζο και το κουνάμε κατά διαστήματα για να λιώνει η ζάχαρη. Το αφήνουμε έτσι για 15 μέρες. Προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε για έναν μήνα σε ηλιόλουστο μέρος. Το σουρώνουμε πολλές φορές και το διατηρούμε σε μπουκάλια.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/