Υλικά
Σφολιάτα 1 πακέτο
Σπανάκι 300 γρ. ψιλοκομμένο
Πράσα 2 τεμ. ψιλοκομμένα
Μπέικον 300 γρ. σε κύβους
Βούτυρο 200 γρ.
Ρεγκάτο τριμμένο 300 γρ.
Αυγά 3 τεμ.
Κρέμα γάλακτος 250 γρ.
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το κόβουμε. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα, το σπανάκι ,το μπέικον και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελάχιστα. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος . Κόβουμε την σφολιάτα με στρογγυλό κουπ-πατ (τσερκάκια) και “ντύνουμε” τα ατομικά φορμάκια μας ή μια λίγο μεγαλύτερη. Ρίχνουμε την έτοιμη γέμιση (σπανάκι – πράσο – μπέικον) και από πάνω με προσοχή ρίχνουμε από μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα αυγών και κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να το απορροφήσει. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/