Υλικά
Μπακαλιάρο 2 φέτες φιλέτο ξαλμυρισμένος
Χυμός λεμονιού 1 1/2 λεμόνι
Σκόρδο 2 σκελίδες
Κρεμμύδι ξερό 1
Πιπεριές καυτερές 2
Κόλιανδρος 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκος ή τριμμένος
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Φέτες λεμονιού 4-5 τεμ. για γαρνίρισμα
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε να στραγγίξει. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού τα φιλέτα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, έχουμε καθαρίσει το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι να σοταριστούν για λίγα λεπτά (περίπου 5 λεπτά). Τα βγάζουμε από το τηγάνι και στρώνουμε το μισό μείγμα στον πάτο ενός ταψιού , προσθέτουμε και τον μισό κόλιανδρο, βάζουμε τα φιλέτα και τα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τον υπόλοιπο κόλιανδρο. Ψήνουμε τα φιλέτα για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς. Σερβίρουμε σε πιατέλα και διακοσμούμε με τις φέτες λεμονιού.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/