Ροδέλες καλαμαριού με μυρωδικά, ελιές και πιπεριές

images_422017_kalamaria-rodeles-me-elies.jpg

Υλικά

    Καλαμάρια 1 1/2 κιλό    
    Ντοματούλες φρέσκιες 3
    Σκόρδο 3 σκελίδες    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 .    
    Μαϊντανός 1 ματσάκι    
    Δυόσμος φρέσκος 2-3 κλωναράκια    
    Θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπεριά κόκκινη 1
    Πιπεριά κίτρινη 1    
    Ελιές 15 ροδέλες    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Νερό 1 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Λεμόνι 1 μόνο τον χυμό του    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε πολύ καλά ,τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Σε ένα μπoλ ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε και τις ροδέλες των καλαμαριών να μαριναριστούν. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα μυρωδικά, τις πιπεριές, τις ντοματούλες και στην συνέχεια τα ψιλοκόβουμε όλα. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε τις ροδέλες των καλαμαριών αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει καλά από τον χυμό λεμονιού. Τον χυμό τον κρατάμε δεν τον πετάμε. Σοτάρουμε τα καλαμάρια , προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το νερό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Πρέπει να μείνει το φαγητό με το ζουμί του.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/