Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
Άχνη ζάχαρη 100 γρ
Βούτυρο 200 γρ
Αυγό 1
Αμυγδαλόψιχα 50 γρ τριμμένη σε σκόνη
Για την κρέμα
Ζάχαρη 150 γρ
Βούτυρο 250 γρ
Αυγά 2 ολόκληρα
Αυγά 3 μόνο τους κρόκους
Λεμόνι 1 μόνο το ξύσμα
Λεμόνι 100 γρ μόνο τον χυμό του
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί σε ένα μπολ και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη μας. Στην συνέχεια ανοίγουμε το ζυμάρι, βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας διαμέτρου 25 εκ περίπου και τοποθετούμε την ζύμη μας. Στρώνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό της και βάζουμε φασόλια ξερά από πάνω. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε τα φασόλια και την λαδόκολλα και ψήνουμε την τάρτα ξανά μέχρι να ροδίσει και αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας σε μια κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού, σε ένα μπολ με το μίξερ ανακατεύουμε τους κρόκους, τα αυγά, την ζάχαρη, το ξύσμα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε την τάρτα μας με την κρέμα. Διατηρείται στο ψυγείο και σερβίρεται κρύα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/